thermansi

Οι πιο συμφέρουσες μορφές θέρμανσης

Η οικιακή θέρμανση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα κατά τους χειμερινούς μήνες, ακόμη και σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν. Τα έξοδα θέρμανσης μπορούν εύκολα να καταναλώσουν σχεδόν το ήμισυ του μέσου προϋπολογισμού των συνολικών λογαριασμών, γεγονός που καθιστά την ενεργειακή απόδοση σημαντικό στόχο για όσους θέλουν να μειώσουν τα έξοδα στο σπίτι. Εμπιστευτείτε την εταιρεία Υδραυλικός Γλυφάδα για την εγκατάσταση του νέου συστήματος θέρμανσης στο σπίτι σας!

Αντλίες θερμότητας

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αναζητούν το πιο αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης, οι αντλίες θερμότητας είναι η λύση. Λειτουργούν με την αρχή της σύλληψης της θερμότητας και της μετακίνησης από τόπο σε τόπο. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να είναι εκπληκτικά αποδοτικές, μερικές φορές παράγουν τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια από την ηλεκτρική ενέργεια που τις τροφοδοτεί. Σε γενικές γραμμές, οι αντλίες θερμότητας είναι μια καλή επιλογή για περιοχές μια ήπιο κλίμα όπως είναι αυτό της Γλυφάδας και οι υδραυλικοί μας μπορούν να αναλάβουν την εγκατάσταση τους.

Οι αντλίες θερμότητας είναι επίσης πολύ φιλικές για το περιβάλλον. Η υψηλή απόδοσή τους σημαίνει ότι χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά παρέχουν αποτελεσματική θέρμανση. Δεν καίνε ορυκτά καύσιμα για να παράγουν θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παράγουν καυσαέρια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το περιβάλλον. Οι υδραυλικοί Γλυφάδα θεωρούν πως είναι η καλύτερη λύση για τη θέρμανση ενός σπιτιού μακροπρόθεσμα. Είναι πολύ ασφαλείς στη χρήση, χωρίς να παράγουν δυνητικά επιβλαβή αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα. Ακολουθούν δύο κύριοι τύποι αντλιών θερμότητας: πηγή αέρα και γεωθερμική.

Αντλίες θερμότητας με αέρα

Οι αντλίες θερμότητας πηγής με αέρα συλλαμβάνουν θερμότητα από και απελευθερώνουν θερμότητα στον αέρα που περιβάλλει τον εξοπλισμό. Κατά την ψύξη, τα συστήματα χρησιμοποιούν τις ιδιότητες ανταλλαγής θερμότητας του ψυκτικού για να απομακρύνουν τη θερμότητα από τον αέρα γύρω από το πηνίο  εσωτερικού χώρου και να τη μεταφέρουν έξω, όπου απελευθερώνεται στον εξωτερικό αέρα.

Κατά τη θέρμανση, το ψυκτικό συλλαμβάνει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και το φέρνει στο σπίτι σας. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να εξαγάγουν θερμότητα ακόμη και από ψυχρότερο εξωτερικό αέρα, αν και η απόδοσή τους μειώνεται δραματικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της θέρμανσης, ένα υγρό ψυκτικό κυκλοφορεί μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων της αντλίας θερμότητας. Καθώς το ψυκτικό κυκλοφορεί, αλλάζει κατάσταση από υγρό σε αέριο και το αντίστροφο. Όταν το ψυκτικό εξατμίζεται σε αέριο, απορροφά επίσης θερμότητα από τον αέρα γύρω από την εξωτερική μονάδα. Το αέριο ταξιδεύει στο σπίτι σας, αφού συμπιεστεί στην υγρή του μορφή. Στο εσωτερικό, απελευθερώνει τη θερμότητα που περιέχει. Στη συνέχεια, η θερμότητα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων.

Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας

Τα γεωθερμικά συστήματα λειτουργούν παρόμοια, εκτός από το ότι χρησιμοποιούν το έδαφος έξω από το σπίτι σας ως πηγή συλλογής και απελευθέρωσης θερμότητας. Μια σειρά σωλήνων είναι θαμμένη αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, πολύ βαθιά σε ένα σύστημα κάθετου βρόχου ή βυθίζεται σε μια πηγή νερού. Είτε νερό ή ψυκτικό διάλυμα κυκλοφορεί μέσω του βρόχου, μαζεύοντας θερμότητα ή απελευθερώνοντας το όπως απαιτείται.

Τα γεωθερμικά συστήματα παρέχουν τον πιο αποτελεσματικό τύπο θέρμανσης. Μπορούν να μειώσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης έως και 70%. Όπως και άλλοι τύποι αντλιών θερμότητας, είναι επίσης πολύ ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον. Η αρχική επένδυση σε ένα γεωθερμικό σύστημα μπορεί να είναι υψηλότερη από άλλους τύπους εξοπλισμού θέρμανσης και θα χρειαστεί οι υδραυλικοί να σκάψουν στην αυλή σας για την τοποθέτηση των γεωθερμικών αντλιών.

i-pio-symferouses-morfes-thermansis

Λέβητες

Το δεύτερο πιο αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης είναι οι λέβητες. Οι λέβητες είναι πιθανός ο πιο συνηθισμένος τύπος συστήματος θέρμανσης που χρησιμοποιείται σήμερα στην Ελλάδα. Οι υδραυλικοί Γλυφάδα εγκαθιστούν λέβητες εδώ και πολλά χρόνια. Οι παλαιότεροι λέβητες δεν είναι πολύ αποδοτικοί, αλλά τα νεότερα μοντέλα περιέχουν νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που μπορούν να αυξήσουν την απόδοση σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι λεβητών είναι οι παρακάτω.

Αέριο

Οι λέβητες αερίου χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, έναν φυσικό πόρο που βρίσκεται σε αφθονία. Η πλειονότητα των λέβητες που λειτουργούν είναι μοντέλα φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο παρέχεται από εταιρείες κοινής ωφελείας μέσω ενός σωλήνα τροφοδοσίας που είναι εγκατεστημένος στο σπίτι σας, αν και οι γραμμές αερίου συχνά δεν εκτείνονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας.

Ένας λέβητας φυσικού αερίου μπορεί στην πραγματικότητα να κοστίζει λιγότερο για να λειτουργεί από μια αντλία θερμότητας με αέρα, παρόλο που η απόδοση θέρμανσης είναι πολύ χαμηλότερη. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυσικό αέριο έχει γίνει εξαιρετικά φθηνό τα τελευταία χρόνια. Ο υδραυλικός Γλυφάδα μπορεί να αναλάβει την εγκατάσταση φυσικού αερίου στον χώρο σας άμεσα.

Πετρέλαιο

Οι λέβητες στη συγκεκριμένη περίπτωση καίνε πετρέλαιο για να παράγουν θερμότητα. Η τροφοδοσία καυσίμου για τους λέβητες πετρελαίου πρέπει να παρακολουθείται για να βεβαιωθείτε ότι το πετρέλαιο δεν θα εξαντληθεί όταν το χρειαστείτε περισσότερο. Το πετρέλαιο θέρμανσης και το προπάνιο, ένας άλλος τύπος καυσίμου, είναι και οι δύο οικονομικά ασύμφορα, ιδιαίτερα σε σχέση με το φυσικό αέριο.

Ηλεκτρική ενέργεια

Οι ηλεκτρικοί λέβητες ζεσταίνουν το σπίτι σας χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσουν θερμαντικά πηνία που παράγουν θερμότητα. Δεδομένου ότι δεν καίνε καύσιμα, δεν παράγουν καυσαέρια ή μονοξείδιο του άνθρακα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ασφάλεια στο σπίτι σας. Είναι πιο ακριβός τρόπος θέρμανσης από το φυσικό αέριο και σε αντίθεση με μια αντλία θερμότητας με αέρα, η αποδοτικότητά τους δεν μπορεί ποτέ να αυξηθεί περαιτέρω.

Όταν επιλέγετε έναν λέβητα, ελέγξτε την αξιολόγηση αποδοτικότητας της χρήσης καυσίμου. Δείχνει πόση ενέργεια στο καύσιμο μετατρέπεται σε χρησιμοποιήσιμη θερμότητα και πόσο πιθανό είναι να σπαταληθεί. Για παράδειγμα, ένας λέβητας φυσικού αερίου δείκτη αποδοτικότητας 80% θα μετατρέψει το 80% της ενέργειας του αερίου σε θερμότητα, ενώ το άλλο 20% χάνεται λόγω της εξάτμισης ή της διαρροής. Εμπιστευτείτε τους τεχνικούς υδραυλικούς της Υδραυλικός Γλυφάδα για να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο θέρμανσης για το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας.

Παράγοντες ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της θέρμανσης

Ακόμη και μετά την εγκατάσταση του πιο αποδοτικού συστήματος θέρμανσης, μπορείτε ακόμα να βελτιώσετε την απόδοση του στους εσωτερικούς χώρους, ρυθμίζοντας τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να μειώνουν την αποδοτικότητα. Παρακάτω υπάρχουν συμβουλές από τους υδραυλικούς Γλυφάδα.

Στεγανοποίηση

Εντοπίστε και σφραγίστε τυχόν τρύπες, ρωγμές, κενά ή άλλα ανοίγματα όπου μπορεί να διαφύγει ζεστός αέρας ή κρύος αέρας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιοχές γύρω από πόρτες και παράθυρα, όπου εισέρχονται σωλήνες ή σύρματα μέσω των τοίχων ή όπου το πλαίσιο του σπιτιού συνδέεται με την σκεπή. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα υλικά για να σφραγίσετε τα ανοίγματα και να τα κάνετε αεροστεγή. Επικοινωνήστε μαζί μας για τη στεγανοποίηση και για άλλες υδραυλικές εργασίες στον χώρο σας, θα στείλουμε έναν υδραυλικό άμεσα να σας εξυπηρετήσει.

Συστήματα ελέγχου

Τα συστήματα ελέγχου, όπως οι προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες και οι έξυπνοι θερμοστάτες, σάς προσφέρουν βελτιωμένες επιλογές για τον έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσής σας. Με έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, για παράδειγμα, μπορείτε να μειώσετε τη θέρμανση κατά τη διάρκεια της ημέρας που το σπίτι σας είναι άδειο και, στη συνέχεια, να προγραμματίσετε τον θερμοστάτη για αυτόματη αύξηση της θέρμανσης πριν επιστρέψετε εσείς και η οικογένειά σας από την εργασία σας ή το σχολείο. Οι έξυπνοι θερμοστάτες Wi-Fi αποθηκεύουν τις συνήθειες και τις προτιμήσεις σας, ώστε να μπορείτε να είστε άνετοι εξοικονομώντας όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλετε να ενημερωθείτε για τις πιο συμφέρουσες μορφές θέρμανσης και να αντικαταστήσετε τον τρόπο θέρμανσης που χρησιμοποιείτε; Οι υδραυλικοί Γλυφάδα μπορούν να σας κατατοπίσουν πλήρως. Καλέστε την εταιρεία Υδραυλικός Γλυφάδα για να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μας ή για να ζητήσετε μια προσφορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares
Call Now Button